Voici quelques une des reviews reçues au fil des ans. N'hésitez-pas à parler de nous autour de vous et sur Internet !

 

 

Electricballroom : 

Très certainement mon moment préféré de ce voyage. Nous avons passé 2 jours chez Olivier et sa femme et c'était tellement dépaysant. Ceux qui rechercheront le grand luxe passeront leur chemin. C'est très rustique mais c'est pour cela qu'on y va. Nous avons été très bien reçu, les repas étaient succulents. On a l'impression d'être au bout du monde. Anatole, leur petit garçon, parle français et c'était un bonheur de partager des moments avec lui notamment la lecture d'histoires. Une belle rencontre. 

Nous avons fait également le trek de 4h le lendemain avec la femme d'Olivier et une autre femme Dao et c'était génial, physique (vraiment!) surtout au début car le terrain n'était pas facile! Nous avons marché au milieu des rizières, découvert des paysages magnifiques, le tout sous un grand soleil... Un très beau souvenir.


Corrine M : 

Nous venons de faire une super randonnée avec Olivier Tisserant notre guide avec 3 nuits en homestay chez 3 minorités ethniques : les Dao rouges, les Dzay, les Tay.

Nous avons vu des paysages magnifiques, rizières, montagnes, pleins d’animaux (buffles, canards, cochons ...

Olivier connaît parfaitement la région et donne plein de renseignements sur la flore, les ethnies.

C'était Top.

Je vous recommande vivement de faire une randonnée/trek avec lui.

Il s’adapte à vos envies et durée.


Matthieu W : 

 

On a passé deux jours avec Olivier à marcher et dormir chez l'habitant. Les paysages sont magnifiques et partager la soirée et le souper avec une famille habitant un village local a vraiment été une belle expérience.

On avait réservé avec l'agence Nomadtrail, mais on aurait dû réserver avec Olivier directement afin d'avoir plus de libertés (itinéraires et lieu des nuitées).

On a eu beaucoup de plaisir à partager la marche durant deux jours avec Olivier.


Vincent L :

Nous avons effectué un trek de 3 jours avec Olivier Sapa par l'intermédiaire de l'agence Nomadtrail. Cela a été 3 jours formidables, Olivier connait parfaitement la région et ses habitants, et est en plus très sympathique. La nuit passée chez lui en compagnie de sa chaleureuse famille à été le point orgue de notre séjour au Vietnam. En espérant avoir l'occasion de revoir ces personnes formidables.

 

Kasia :

 

Our homestay choice was 'Xi Quan's Red Dao Homestay' run by a Red Dao lady and her French husband Olivier. After successfully navigating our way to Ta Phin village thanks to a hand drawn map from another volunteer who had already been to Ta Phin we made contact with Olivier to arrange our rendezvous (how French!) and had a cup of coffee in the secret garden place with fish pool, cocky cat and snakes in jars. A strange combination for a cafe but it worked for us, I think it was just having a seat to be honest. After the smallest cup of coffee I've ever had, no it wasn't an espresso, we dodged more sellers and waited for our host to come and meet us.

Olivier arrived and the Mother-in-Law La May popped up too (I don't think that's spelt right!) and we began our walk back to their home. It took us about 40 minutes to get there, the scenery on the way was stunning and the camera came out many, many times. The last bit of the climb was pretty steep and I was a tad embarrassed that Mother-in-Law had to help me up a couple of the steeper bits to avoid a comedy Kash sliding down the hillside type incident. Still I made it, there was even a scary one log bridge to negotiate, again with some balancing assistance.

The views, the amazing hospitality, the cute kids, the best meal either of us had eaten in a long while and even a comedy incident with a giant spider and some serious wielding of a bashing device by Xi Quan (the wife) will all be remembered with a massive smile on my face. Easily the best thing I have done on this trip so far.

OpenMind,EmptyStomach wrote on 4 July 2011 :

 

Glenn’s friend Olivier and his family hosted me. Olivier’s story is reminiscent of the Last Samurai. While he didn’t kill her husband in battle, he did marry a widower with children and has gone totally native. Originally from France, Olivier came to Sapa 6 years ago on vacation and never left. He speaks English, French, Hmong, Zhao, and a little Vietnamese. In addition to hosting homestays, he is also a trekking guide. Olivier and his wife were perfect hosts. Their home is a 2 hour (1 if you go at Parasco pace) hike up the mountain from Ta Phin. The top of the mountain is a relatively short, steep, very scenic hike from the house and definitely worth the effort. The family has 2 big pigs, 4 piglets, 2 chickens, and a garden. The dinner I had at Olivier’s house was, by far, the best food I had in Sapa. They prepared banana flowers with peanut and lemon, fried green chilies, pumpkin with soy sauce and sugar, french fries, and rice. The banana flower and chilies were really, really good. Everything was made from scratch using fresh, local ingredients (and a light sprinkling of MSG). I got to sample 3 different rice wines that were made by the family. They were strong and tasty. The strongest and darkest wine came from a bottle full of bees! Many homestays allow you to stay with an authentic Hmong/Zhao family, what I had at Oliver’s was that and more. If you go to Sapa, e-mail Olivier at tsen-ang@hotmail.com and experience it for yourself.

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